Българският президент Румен Радев ще се срещне в Германия с федералния канцлер

...
Българският президент Румен Радев ще се срещне в Германия с федералния канцлер
Коментари Харесай

Радев ще се срещне с Шолц в един от най-лошите политически дни за канцлера на Германия

Българският президент Румен Радев ще се срещне в Германия с федералния канцлер Олаф Шолц в един от може би най-лошите дни за Шолц. 

В неделя ръководещата партия в Германия - социалдемократите на Шолц (СДП), получиха най-слабия си избирателен резултат в най-населения район на страната - Северен Рейн-Вестфалия. Федералната провинция включва градовете Кьолн, Бон, Дюселдорф, Есен и Дортмунд. 

Този исторически най-лош резултат на СДП в Северен Рейн-Вестфалия след Втората международна война е и поражение за канцлера Олаф Шолц, написа авторитетното немско издание " Шпигел ". И то е такова освен заради обстоятелството, че Олаф Шолц интензивно взе участие в предизборната акция и даже беше на плаката, дружно със изгубилия претендент от партията му - Томас Кучати, продължава медията. Нещо повече - става известно, че за доста гласоподаватели тъкмо Олаф Шолц е бил аргументът, с цел да не поддържат претендента на социалдемократите, демонстрират данните на социолозите от " Инфратест ". 

Това е втора поредна загуба за СДП на районни избори - преди Северен Рейн-Вестфалия,  партията претърпя проваляне и в Шлезвиг-Холщайн. 

Северен Рейн-Вестфалия беше актив на социалдемократите в Германия през 80-те и 90-те години на предишния век, само че от последните избори през 2017 година християн-демократичният съюз ръководи провинцията.

Очевидно, че Олаф Шолц към момента не е убедил болшинството от германците в своя жанр на ръководство, написа " Шпигел ". Според изданието немският канцлер приказва рядко, само че ясно. " Шолц не взима еднозначни решения, държи всички благоприятни условия отворени, и постоянно показва самочувствие, което от време на време може да граничи с надменност. "

Канцлерството на Олаф Шолц се нуждае от рестартиране, пет месеца откакто той встъпи в служба. Но може ли и желае ли в действителност да промени курса индивидът, който постоянно е оставал правилен на себе си и на стила си още от времето, когато беше кмет на Хамбург, продължава немската медия. 

Изданието прави и забавна връзка с резултата на германиците на " Евровизия ", които се класираха последни на финала, откакто техният представител завоюва нула точки.

Фактът, че Германия получи нула точки и се озова на последно място сигурно не може да се пояснява само в политически проект, тъй като песента явно беше неприятна. И въпреки всичко резултатът – Украйна първа, Германия последна – също може да се преглежда алегорично: От началото на войната имиджът на Германия претърпя огромни вреди в огромна част от Европа, изключително в новите страни от Европейски Съюз в Източна и Централна Европа, написа " Шпигел ". 

В Германия Шолц е доста остро подложен на критика поради бавната му реакция в поддръжката на страната за Украйна. На Германия ѝ лишиха седмици диспути, до момента в който реши да прати военна помощ. Набива се на очи и че Шолц е един от европейските водачи, които към момента не са посетили Киев. Именно поради позицията на Шолц за Украйна, половината от гласоподавателите на СДП, които не са дали своят вот за партията на изборите в неделя, в действителност са се въздържали от другояче лявоцентристките си убеждения, демонстрират данните на социолозите. 

В последното си изявление, след телефонен диалог с Владимир Путин и Еманюел Макрон в петък, Шолц прикани за „ неотложно преустановяване на огъня “. Но незабавното преустановяване на огъня, без цялостно евакуиране на съветските войски от украинска територия, би било победа за Русия. " Може ли в действителност да се разчита на Берлин? ", пита " Шпигел ". 

Колкото до българския държавния глава - Радев е на посещаване във федералната република по покана на своя сътрудник президента Франк-Валтер Щайнмайер, с който също ще се срещнат през днешния ден. Ако има обаче европейски политик, който да разбере двойнствената политика на Олаф Шолц във връзка с Украйна, то това е таман българският президент. Жалко единствено, че след срещата на Шолц и Радев няма да има обща конференция.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР